1. Haberler
  2. Aydın Haberleri
  3. Ekşilik böceği için tuzak asımı dönemi başladı

Ekşilik böceği için tuzak asımı dönemi başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya’nın en kaliteli incirlerinin yetiştirildiği Aydın’da incir bahçelerinde ekşilik böceklerine karşı mücadele çalışmaları devam ederken, cezbedici yem tuzaklarının asım zamanı başladı.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde incir bahçelerinde zararlılara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu çerçevede üreticilere çağrıda bulunan Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, incirin ekşimesine ve çürümesine yol açan ekşilik böceği ile mücadele için hazırlanan tuzakların incir ağaçlarına asılma zamanının geldiğini hatırlattı.

Kuru incir üretiminde bahçeden depoya kadar üretimin her safhasında etkili olan ve özellikle ihracatta, insan sağlığında, kuru gıdalarda ciddi sıkıntı oluşturan aflatoksin oluşumunda birinci derecede öneme sahip olan ekşilik böceği ile mücadele edilmesinin önemine dikkat çeken Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Ekşilik böcekleri incirde gerek bahçe, gerekse depolarda meyve de kalite ve ürün kaybına yol açarak önemli zararlar oluşturmaktadırlar. Ekşilik böcekleri direk yaptıkları bu zararın yanı sıra başta aflatoksini oluşturan etmenler olmak üzere meyve içinin ekşimesine ve çürümesine yol açan pek çok zararlı hastalık etmenlerini de meyveden meyveye bulaştırarak incirde çok önemli zararlara yol açmaktadırlar. İncirde önemli bir zararlı olan ekşilik böcekleri ile mücadelede kullanılan çekici yem tuzaklarının ağaçlara asılma zamanı gelmiştir. Tuzakların ağaçlara asılarak mücadeleye başlanması, ilekleme döneminden 1 hafta önce tuzakların kaldırılması ve ileklemeden bir hafta sonra tekrar asılarak hasat sonuna kadar bahçede bulundurulması mücadele açısından çok önemlidir. Üreticilerimizin ellerinde bulunan veya temin edecekleri tuzakları ağaçlara asarak mücadeleye başlamaları ve hasat sonuna kadar mücadeleye devam etmeleri gerekmektedir. Çekici yem tuzağının içerisine yarım litre su, 1 gram toz hamur mayası ve 5-6 tane hurda incir konularak karışım hazırlanmalıdır. Bu karışım 15 günde bir yenilenmelidir. Daha detaylı bilgi için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat edilmelidir” ifadeleri yer aldı.

0
be_en
Beğen
0
komik
Komik
0
_zg_n
Üzgün
0
k_zg_n
Kızgın
0
tepesi_atm_
Tepesi Atmış
0
_a_k_n
Şaşkın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Aydın Havadisleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!